SOSV Opleidingen. Werkt in de praktijk. Contact|Mijn SOSV
SOSV Opleidingen

Fraudeaspecten en sociaal recht

Direct inschrijven! Plaats mij op de wachtlijst

Inleiding

Wanneer u werkzaam bent in de handhaving binnen de sociale zekerheid, kan het voorkomen dat u te maken krijgt met fraude. Wees op de hoogte en voorbereid en leer wat verschijningsvormen zijn van fraude met betrekking tot het sociaal recht.

Resultaat

Na afloop van deze module kunt u de fraudeaspecten met betrekking tot het sociaal recht herkennen, benoemen en bestuursrechtelijk afhandelen, kunt u expliciet aangeven wanneer er sprake is van het verzwijgen van werkzaamheden, inkomsten en vermogen en kunt u aangeven wanneer bestuursrecht overgaat in strafrecht.

PROGRAMMA

• Fraude-elementen werknemersverzekeringen
• Fraude-elementen volksverzekeringen
• Fraude-elementen sociale voorzieningen
• Sfeerovergang

WERKVORM & MATERIAAL

De cursus is zodanig opgebouwd dat er telkens afwisseling is tussen theorie en praktijk: de kennis wordt op een interactieve en vooral praktische manier overgebracht. Er wordt gebruik gemaakt van opleidingsbijeenkomsten. Aan de hand van voorbeelden worden cursisten uitgenodigd de koppeling naar de eigen werkpraktijk te maken.

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die in de dagelijkse praktijk werkzaam zijn in de handhaving binnen de sociale zekerheid en voor medewerkers werkzaam binnen het UWV, SVB en binnen gemeenten. Daarnaast biedt de cursus een basisniveau voor medewerkers werkzaam op een p&o afdeling, medewerkers van de loonadministratie en medewerkers van re-integratiebedrijven.

 

De eerstvolgende cursus Fraudeaspecten en sociaal recht is nog niet ingepland.

Vraag naar de mogelijkheden door het invullen van ons contactformulier, klik hier

€ 360,– p.p. inclusief lesmateriaal, koffie/thee en lunch