SOSV Opleidingen. Werkt in de praktijk. Contact|Mijn SOSV
SOSV Opleidingen

(Juridisch) rapporteren

Inleiding

Wanneer u werkzaam bent in de handhaving binnen de sociale zekerheid, kan het voorkomen dat u (juridisch) moet rapporteren over (fraude) onderzoeken. Werk efficiënt en maak het u zelf makkelijk door een goede basis te leggen voor het maken van rapportages vanuit een bestuursrechtelijk perspectief. Krijg daarbij meer kennis over de algemene beginselen van behoorlijk bestuur binnen het bestuursrecht.

Resultaat

Na afloop van deze module kunt u een rapportage opstellen die duidelijk en volledig is. Tevens bent u in staat om een rapport te schrijven op basis waarvan een uitvoeringsorgaan een beslissing kan nemen over de (rechtmatigheid van de toe te kennen) uitkering. Daarbij kunt u tevens de algemene beginselen van behoorlijk bestuur toelichten en op de juiste wijze toepassen.

U kan met de verworven kennis vlot aan de slag in uw eigen dagelijkse praktijk
Praktijkvoorbeelden en casuïstiek staan centraal tijdens de cursus. Onze docent zal u hierin zo goed mogelijk wegwijs maken.
U ontvangt na afloop van de cursus een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

Programma

• Bestuursrechtelijk perspectief (Algemene beginselen van behoorlijk bestuur)
• Zorgvuldig eigen onderzoek
• Soorten onderzoek
• Interne rapportage

Werkvorm & materiaal

De cursus is zodanig opgebouwd dat er telkens afwisseling is tussen theorie en praktijk: de kennis wordt op een interactieve en vooral praktische manier overgebracht. Er wordt gebruik gemaakt van opleidingsbijeenkomsten en een praktijkopdracht. Aan de hand van voorbeelden worden cursisten uitgenodigd de koppeling naar de eigen werkpraktijk te maken.

Deelnemers

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die in de dagelijkse praktijk werkzaam zijn in de handhaving binnen de sociale zekerheid, voor medewerkers van de gemeenten en iedereen die geïnteresseerd is en zich op dit terrein wil ontwikkelen.

 

Eerstvolgende cursusdatum

De cursus Juridisch Rapporteren organiseren wij graag als maatwerk bij jou op locatie.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

De docent

Deze cursus zal worden verzorgd door een van onze docenten, die jarenlange werkervaring heeft en deze ervaring graag inzet als docent bij SOSV Opleidingen.

 

Uw investering

Deze cursus (juridisch) Rapporteren duurt 1 dag. De lestijden zijn van 9.30 – 16.30 uur

Omdat het maatwerk betreft kunnen wij geen standaard prijs geven.

Het is wel goed om te weten dat SOSV Opleidingen is vrijgesteld van BTW, omdat wij zijn ingeschreven bij het CRKBO.

Direct inschrijven Hou mij op de hoogte