SOSV Opleidingen. Werkt in de praktijk. Contact|Mijn SOSV
SOSV Opleidingen

Arbeidsrecht

Direct inschrijven! Plaats mij op de wachtlijst

INLEIDING

Arbeidsrecht, een continue veranderend vakgebied waar  iedereen mee te maken heeft. Arbeidsrecht heeft te maken met het begin, de inhoud en het einde van de arbeidsovereenkomsten. De verhouding tussen werkgever en werknemer wordt voor een groot deel door dit rechtsgebied beheerst. Daarnaast kan het ook invloed hebben op mogelijke (aansluitende) rechten vanuit een uitkering.

RESULTAAT

Na deelname aan deze cursus heeft u een goede basiskennis van de arbeidsrechtelijke kern uit het Burgerlijk Wetboek en aanvullende relevante wet en regelgeving: o.a. aanstelling en ontslag, beloning, vakantie en verlof.

Ook krijgt u deze dag de gelegenheid om praktijkvoorbeelden aan de orde te stellen. Onze docent zal u daar zo goed mogelijk wegwijs in maken.

U ontvangt na deze dag een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

PROGRAMMA

  • Arbeidsrecht algemeen
  • De arbeidsovereenkomst
  • Flexibele arbeidsverhoudingen
  • Einde van de arbeidsovereenkomst
  • Loonbetalingsverplichting
  • Vakantie en verlofrechten

WERKVORM EN MATERIAAL

De cursus is zodanig opgebouwd dat er telkens afwisseling is tussen theorie en praktijk: de kennis wordt op een interactieve en vooral praktische manier overgebracht. Er wordt gebruik gemaakt van opleidingsbijeenkomsten, praktijkopdrachten en ook zelfstudie en een digitale oefenomgeving. Aan de hand van voorbeelden worden cursisten uitgenodigd de koppeling naar de eigen werkpraktijk te maken. De cursus wordt afgesloten met een zelfstandig te maken casus die door de docent wordt beooordeeld.

DEELNEMERS

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die in de dagelijkse praktijk werkzaam zijn in de sociale zekerheid, zoals medewerkers van UWV, SVB en binnen gemeenten. Daarnaast biedt de cursus een stevige basis voor medewerkers werkzaam op een p&o afdeling, medewerkers van de loonadministratie en medewerkers van re-integratiebedrijven.

EERSTVOLGENDE CURSUSDATUM

De cursus Arbeidsrecht is nog niet ingepland.

Vraag naar de mogelijkheden door middel van het invullen van ons contactformulier, klik hier

UW INVESTERING

Deze cursus Arbeidsrecht duurt 1 dag. De lestijden zijn van 9.30 – 16.30 uur

Uw investering bedraagt € 420,00
Dit is inclusief koffie, thee en lunch. Ook het cursusmateriaal is bij deze prijs inbegrepen

SOSV Opleidingen is vrijgesteld van BTW en brengt derhalve geen BTW in rekening.