SOSV Opleidingen. Werkt in de praktijk. Contact|Mijn SOSV
SOSV Opleidingen

Algemene Nabestaandenwet

Direct inschrijven! Plaats mij op de wachtlijst

Inleiding

De diverse facetten van de Algemene nabestaandenwet (Anw) vormen een belangrijk onderdeel van het sociale zekerheidsstelsel. Vindt uw weg in de diverse regelingen en voorwaarden van de Anw aan de hand van deze cursus en leer de wetgeving in praktijk toe te passen.

Resultaat

Na afloop van deze cursus kunt u de opbouw en doelstelling van de Algemene Nabestaandenwet beschrijven en belangrijke begrippen daarin benoemen en toepassen. Tevens kunt u een ingewikkelde casus rondom de Algemene Nabestaandenwet beoordelen en behandelen: u bent onder andere in staat om te beoordelen of sprake is van recht op uitkering en om de regels inzake berekening en uitbetaling toe te passen. U kunt een ingewikkelde casus Anw beoordelen en de bevindingen vanuit de wet motiveren.

Programma

• inleiding en ontstaansgeschiedenis Anw
• diverse begrippen nader belicht
• recht op nabestaandenuitkering, voorwaarden en bedragen
• betaling van de uitkering (inclusief terugvordering en verrekening)

Werkvorm & materiaal

De cursus is zodanig opgebouwd dat er telkens afwisseling is tussen theorie en praktijk: de kennis wordt op een interactieve en vooral praktische manier overgebracht. Er wordt gebruik gemaakt van opleidingsbijeenkomsten, praktijkopdrachten en ook zelfstudie en een digitale oefenomgeving. Aan de hand van voorbeelden worden cursisten uitgenodigd de koppeling naar de eigen werkpraktijk te maken.

Deelnemers

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die in de dagelijkse praktijk werkzaam zijn in de sociale zekerheid, zoals medewerkers van UWV, SVB en binnen gemeenten. Daarnaast biedt de cursus een stevige basis voor medewerkers werkzaam op een p&o afdeling, medewerkers van de loonadministratie en medewerkers van re-integratiebedrijven.

EERSTVOLGENDE CURSUSDATUM

De eerstvolgende cursus Uitkering aan nabestaanden is nog niet ingepland.


Vraag naar de mogelijkheden door het invullen van ons contactformulier, klik hier.

Uw investering:

€ …,- inclusief  koffie/thee en lunch tijdens de cursusdagen en toegang tot de digitale leeromgeving van SOSV.
SOSV Opleidingen is BTW vrijgesteld en brengt geen BTW in rekening.