SOSV Opleidingen; dé opleider voor het sociaal domein Contact|Mijn SOSV
SOSV Opleidingen

Verdiepingsopleiding Schuldhulpverlener

 

INLEIDING

De Verdiepingsopleiding Schuldhulpverlener is het vervolg op de Basisopleiding Schuldhulpverlener en biedt u verdiepende kennis en vaardigheden die u nodig heeft bij de uitoefening van het beroep van schuldhulpverlener. De opleiding bestaat uit een standaard deel en een specialisatie deel. Door de opleiding heen loopt een casus die ook als eindpresentatie en -opdracht van de opleiding dient. Deze opdracht sluit aan bij de specialisatie die u kiest: budgetcoach of schuldregelaar.

De lessen worden verzorgd door docenten uit de praktijk.

RESULTAAT

Deze opleiding is het tweede deel van de Registeropleiding Schuldhulpverlener.  Belangstellenden die deze opleiding willen volgen en al een opleiding budgetcoach elders hebben gevolgd, kunnen via SOSV een intakegesprek aanvragen. Op basis hiervan en na het overleggen van de afstudeeropdracht zal worden bepaald of hun vooropleiding voldoende is om deel te kunnen nemen aan de Opleiding praktijkdiploma schuldhulpverlener vervolg.

Hiermee kunt u aantonen dat u een opleiding op post-hbo niveau heeft afgerond. Wanneer u alle onderdelen van de opleiding heeft afgerond en aan de presentieplicht heeft voldaan, kunt u uw diploma aanvragen bij SOSV. Op het moment dat u uw diploma heeft ontvangen kunt u een post-hbo registratie aanvragen.

PROGRAMMA

De opleiding bestaat uit een standaard deel en een specialisatie deel. Door de opleiding heen loopt een casus die ook als eindpresentatie en -opdracht van de opleiding dient. Deze opdracht sluit aan bij de specialisatie die u kiest: budgetcoach of schuldregelaar.

WERKVORM EN MATERIAAL

De cursus is zodanig opgebouwd dat er telkens afwisseling is tussen theorie en praktijk: de kennis wordt op een interactieve en vooral praktische manier overgebracht. Er wordt gebruik gemaakt van opleidingsbijeenkomsten, praktijkopdrachten en ook zelfstudie en een digitale oefenomgeving. Aan de hand van voorbeelden worden cursisten uitgenodigd de koppeling naar de eigen werkpraktijk te maken.

DEELNEMERS

Waarschijnlijk kent u SOSV Opleidingen al van het Praktijkdiploma Schuldhulpverlener basis en wilt u verder gaan met als doel, uw praktijkdiploma Schuldhulpverlener vervolg te gaan behalen. Op deze wijze bereidt u uw kennis en vaardigheden, die u in de basisopleiding heeft ontwikkeld, uit en kunt u zich specialiseren in de richting van budgetcoach of schuldregelaar. Ook als u inmiddels elders een opleiding tot budgetcoach hebt gevolgd, zijn er mogelijkheden om door deelname aan deze vervolgopleiding uw diploma Schuldhulpverlener te behalen.

EERSTVOLGENDE CURSUSDATUM

Deze opleiding start in het voorjaar van 2017. Te zijner tijd zullen we op deze pagina de data en locatie vermelden. Wilt u hierover op de hoogte gehouden worden, klik dan op de knop onderaan deze pagina.

UW INVESTERING

De lestijden tijdens deze 7-daagse opleiding zijn van 9.30 – 16.30 uur

Uw investering bedraagt € 2975,-
Dit is inclusief koffie, thee en lunch. Ook het cursusmateriaal is bij deze prijs inbegrepen

Het genoemde bedrag is exclusief opname in het post-hbo register Schuldhulpverlener. De kosten daarvan bedragen € 95,00

SOSV Opleidingen is vrijgesteld van BTW en brengt derhalve geen BTW in rekening.

Direct inschrijven  Hou mij de op de hoogte