SOSV / Opleidingen / Over ons

Over ons

SOSV. Sinds 1955

SOSV is in 1955 ontstaan uit een gezamenlijke behoefte van het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) en het SVB (Sociale Verzekeringsbank). Beide partijen waren op zoek naar opleidingen op het terrein van sociale verzekeringen. Uit die wens is de Stichting Opleidingen Sociale Verzekeringen, SOSV, opgericht.

De opleidingen waren van oorsprong gericht op de dagelijkse praktijk van de cursisten. Het behalen van SOSV-diploma’s was veelal een vereiste voor het verkrijgen of behouden van een baan bij een van beide werkgevers.

In de loop der jaren heeft SOSV zich losgemaakt van het UWV en SVB. Daarmee zijn we ons meer gaan oriënteren in de breedte en richten we ons nu op de sociale zekerheid en het sociaal domein. Onze cursisten zijn werkzaam bij gemeenten, accountantskantoren, pensioenfondsen, vakbonden, uitzendbureaus en HR-afdelingen.

We geven praktisch toepasbare opleidingen, face-to-face, door heel Nederland. Onze docenten komen uit de dagelijkse praktijk en begrijpen wat er écht speelt. Zo zijn onze cursisten altijd op de hoogte van de laatste trends en beschikken ze over actuele kennis.

Medewerkers. De harde kern

Vivian

Vivian Haverlach

Vivian is onze onderwijskundige. Een denker, met een hands-on mentaliteit. Ze is kritisch, altijd bereid om mee te denken, toekomst- en oplossingsgericht. Vivian bewaakt de kwaliteit van onze opleidingen, ontwikkelt samen met docenten de best toepasbare opleidingen.

Auke

Auke Pieter de Jong

Auke is de manager van SOSV Opleidingen. Op zoek naar kansen, binnen en buiten de gebaande paden. Auke vraagt door en graaft door, tot de klantvraag boven water komt. Hij schakelt snel, hij bouwt en verbouwt waar nodig en denkt in oplossingen.

Frederika

Frederika Krottje

Frederika is de administratieve kracht op kantoor bij SOSV. Zij is het eerste contactpersoon voor cursisten en vraagbaak voor docenten en opdrachtgevers. Frederika houdt overzicht, bewaakt agenda’s en afspraken. Zij houdt ons bij de les.

Onze docenten. Verbonden met de praktijk

SOSV heeft een groot netwerk van docenten en trainers die hun sporen verdiend hebben in hun vakgebied. Zij weten wat er speelt én spreken de taal van de werkvloer. Onze docenten zijn als geen ander in staat om de theorie te vertalen naar de praktijk. Want praktisch toepasbare opleidingen; dat is waar we voor gaan en staan.