SOSV / Over ons

Over ons

SOSV. Sinds 1955

SOSV is in 1955 ontstaan uit een gezamenlijke behoefte van het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) en het SVB (Sociale Verzekeringsbank). Beide partijen waren op zoek naar opleidingen op het terrein van sociale verzekeringen. Uit die wens is de Stichting Opleidingen Sociale Verzekeringen, SOSV, opgericht. De opleidingen waren van oorsprong gericht op de dagelijkse praktijk van de cursisten. Het behalen van SOSV-diploma’s was veelal een vereiste voor het verkrijgen of behouden van een baan bij een van beide werkgevers.

In de loop der jaren heeft SOSV zich losgemaakt van het UWV en SVB. Daarmee zijn we ons meer gaan oriënteren in de breedte en richten we ons nu op de sociale zekerheid en het sociaal domein. Inmiddels staat SOSV al meer dan 60 jaar bekend als erkende opleider in deze vakgebieden. Van een basisopleiding Wmo-consulent tot een verdiepingscursus beschermingsbewindvoering; we beschikken over een breed voor iedereen. Zo zijn onze cursisten werkzaam bij gemeenten, accountantskantoren, pensioenfondsen, vakbonden, uitzendbureaus en HR-afdelingen.

Naast opleidingen verzorgen doen we sinds kort nog meer. Door een toenemende vraag van verschillende organisaties hebben we een bedrijfstak toegevoegd: SOSV Detacheringen. Door onze ruime ervaring binnen het sociale domein weten we precies wat er speelt. Vanuit SOSV Detacheringen kunnen we onze werknemers daarom optimaal bedienen. We geven zowel starters als ervaren specialisten de kans om onze jonge organisatie te helpen groeien onder ideale voorwaarden. We zorgen altijd voor een contract, goede arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om alle opleidingen te volgen die SOSV aanbiedt. Daarnaast kunnen ook opdrachtgevers bij ons terecht. Samen gaan we op zoek naar de juiste kandidaat voor een (tijdelijke) functie.

Medewerkers. De harde kern

Frederika

Frederika Krottje

Frederika is de administratieve kracht op kantoor bij SOSV. Zij is de eerste contactpersoon voor cursisten en vraagbaak voor docenten en opdrachtgevers. Frederika houdt overzicht, bewaakt agenda’s en afspraken. Zij houdt ons bij de les.

Richard

Richard Lemmens

Richard is de manager van SOSV Opleidingen. Op zoek naar kansen, binnen en buiten de gebaande paden. Richard vraagt, op basis van zijn ruime ervaring binnen het Sociaal Domein, door tot de klantvraag boven water komt en helemaal helder is. Hij gaat door tot het gevraagde maatwerk geleverd is en denkt in oplossingen.

Vivian

Vivian Haverlach

Vivian is onze onderwijskundige. Een denker, met een hands-on mentaliteit. Ze is kritisch, altijd bereid om mee te denken, toekomst- en oplossingsgericht. Vivian bewaakt de kwaliteit van onze opleidingen, ontwikkelt samen met docenten de best toepasbare opleidingen.

Onze docenten. Verbonden met de praktijk

SOSV heeft een groot netwerk van docenten en trainers die hun sporen verdiend hebben in hun vakgebied. Zij weten wat er speelt én spreken de taal van de werkvloer. Onze docenten zijn als geen ander in staat om de theorie te vertalen naar de praktijk. Want praktisch toepasbare opleidingen; dat is waar we voor gaan en staan.

Landelijk. Overal inzetbaar

SOSV Detacheringen is landelijk actief binnen het brede werkveld van het sociaal domein. Door heel Nederland bieden wij personele ondersteuning voor verschillende instanties en organisaties. Zo staan onze klantmanagers doelmatigheid en rechtmatigheid, medewerkers uitkeringsadministratie, handhavers, klantmanagers Wmo of onze specialisten voor een wijk- of gebiedsteam klaar om aan de slag te gaan. Ook voor het ontwikkelen van beleid of zelfs het aansturen van een heel team, heeft SOSV Detacheringen de juiste mensen.

Samen met onze opdrachtgevers en medewerkers gaan we altijd op zoek naar de juiste match.